Prajitura Gabriela

de dantes in Dulciuri, 16 Mai 2016 | 7665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 10 albusuri de ou
  • 400 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • Pentru crema
  • 10 galbenusuri de ou
  • 400 ml.lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 pliculete zahar vaniliat
  • 400 g unt
  • 2 lamai
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gabriela:

Avem nevoie de 2 blaturi,pentru fiecare batem 5 albusuri spuma cu 200 g zahar si la sfarsit incorporati 150 g de nuca macinata. Ungem o tava mare cu unt o imbracam in hartie de copt pe care de asemenea o ungem cu unt. Turnati compozitia de blat in tava o nivelati si o introduceti 50 minute la cuptor, cand este gata rasturnam blatul pe masa indepartam hartia si ungem blatul cu unt.

Procedam la fel si pentru al doilea blat.                

Pentru crema intr-un vas amestecam zaharul,faina,zaharul vaniliat cu laptele si fierbem la bain-marie la foc mic, amestecand incontinuu pana cand obtinem o crema tare si omogena. In alt vas frecam untul spuma adaugam coaja rasa si sucul de la cele doua lamai, adaugati aceasta compozitie peste crema complet racita si amestecam cu mixerul foarte bine.          

Se intinde crema obtinuta intre cele doua blaturi si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gabriela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

18.05.2016, 14:40

Delicioooaassăăă!

diaconta 1

27.06.2016, 21:13

La multi ani!!! Frumosi si impliniti.
Aniversare frumoasa.
Nu stiam ca nu suntem prieteni

dantes 1

28.06.2016, 06:37

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema pentru tort