Prajitura marmorata cu branza

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 24 Iul 2016 | 17633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 400 g faina
  • 30 g cacao
  • 3/4 plic praf de copt
  • 400 g branza dulce de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • lamaie
  • 1/4 plic praf de copt
  • bobite de ciocolata,stafide.merisoare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu branza:

Pentru inceput am pregatit compozitia de branza. Am amestecat branza cu zaharul pudra, am adaugat galbenusurile, grisul si faina amestecata cu praful de copt.

Am omogenizat bine si am adaugat si esenta de lamaie. Am batut albusurile spuma si le-am adaugat in compozitia de branza amestecand usor.

La final adaugam bobite de ciocolata, stafide, merisoare dupa preferinta.

Pentru blat mixam  bine cele 5 oua cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul mixand in continuare. 

Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si adaugam treptat peste oua alternand cu laptele.Turnam aceasta compozitia in tava in care am pus hartie de copt. Din compozitia de branza punem cu lingura din loc in loc peste blat.

Cu ajutorul unui betigas de frigarui am amestecat usor cele doua compozitii.

Introducem tava in cuptorul incins si coacem pana se desprind marginile.Facem si testul cu scobitoarea.

Eu am folosit branza de vaci de la Lidl.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu zmeura