Prajitura multra de scortisoara

de cristeena20 in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 3887 vizualizari

 

E unul din prajiturile traditionale portugheze facuta in regiunea Coimbrei numita si Bolo Mulatro . Pe cat de simpla pare , pe atat e de aromata si de pufoasa. daca va place aroma de scortisoara faceti aceasta prajitura pentru a o servi la o ciocolata calda sau o cafea .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 2 -3 lingurite de scortisoara macinata
  • 500 ml lapte gras
  • 2-3 linguri de unt topit
  • 2 lingurite de bicarbonat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura multra de scortisoara:

  • Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul  
  • Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele .
  • La final adaugam untul topit si racit .
  • amestecam energic si turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc , care a fost unsa cu unt si pudrata cu faina.
  • Nu va speriati ca este prea lichida. Cand se da la cuptor , dupa 30 minute o controlam sa vedem daca e coapta cu un betisor. Nu trebuie sa lasma sa se usuce prea tare. 
  • La final , cand e rece arata ca un chec mai umed si , datorita bicarbonatului va iesi cu bule de aer in el. Este deosebit de parfumat si placut la gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura multra de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese