Prăjitura cu caise este una dintre cele mai gustoase dintre deserturile aromate de vară. Pufoasă, aromată și dulce, te va cuceri de la prima bucățică. Pentru Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut, sunt necesare câteva ingrediente: ouă, făină, zahăr, caise și cacao.
Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm. Spală caisele și taie-le în jumătăți, apoi scoate sâmburii.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol, mixează albușurile și un praf de sare până capătă consistență și se albesc. Adaugă zahărul și continuă mixarea până obții o bezea fermă și lucioasă. Încorporează pe rând gălbenușurile și adaugă esența de vanilie.
Amestecă făina cu praful de copt și adaugă-le peste bezea, incorporând ușor, cu ajutorul unei spatule. Compoziția rezultată trebuie să fie pufoasă și omogenă. Toarnă 3/4 din aluat în tavă de copt, iar restul amestecă-l cu cacaua. Cu ajutorul unei linguri, așază din loc în loc aluat cu cacao peste cel din tavă, apoi marmoreaza ușor cu ajutorul unui băț de frigăruie. Pune caisele tăiate în jumătăți pe toată suprafața compoziției.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 25-30 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit, apoi pudreaz-o cu zahăr și savurează o porție mare.
Este extraordinar de pufoasă și de aromată.
Încearcă și rețeta de Prajitura cu coacăze, la fel de bună și pufoasă sau rețeta de Prăjitură ușoară cu zmeură și caise, un deliciu.
Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu iaurt și vișine.