Prajitura "Racoare intre biscuiti"

de anuta in Torturi, 3 Feb 2016 | 4195 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • esenta
  • crema:
  • 500 ml smantana,
  • 2pliculete de gelatina
  • 300 g branza proaspata de vaci,
  • 2 linguri dulceata de zmeura,
  • 100 g zahar pudra,
  • o mana de zmeura proaspata,
  • cateva capsuni proaspete si parfumate
  • sirop:
  • 200 ml apa,
  • 10 linguri de zahar,
  • cateva linguri de coniac de buna calitate sau lichior din fructe de padure decor, 200 g biscuiti rotunzi fragezi, glazurati in ciocolata,
  • cateva capsuni, zmeura,
  • 150 g ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Racoare intre biscuiti":

1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc.Se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace cca. 30 min. la foc potrivit.Se lasa sa se raxeasca apoi se taie pe orizontal, in 2 discuri.

2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit,dupa ce stingem focul, se adauga coniuacul sai lichiorul. Se lasa sa se raceasca bine.

3 Se prepara crema mixand bine branzica cu smantana si zaharul pudra apoi se incorporeaza si geletina hidratata in apa rece si topita la bain marin.

4.Se monteaza prajitura in forma in care am copt blatul astfel; se aseaza primul disc din blat insiropat bine apoi se fixeaza biscuitii pe marginea formei, se toarna crema de branzica,se presara bucati taiate de capsuni si zmeura proaspata, se toarna si dulceata in fir subtire pe taoata suprafata cremei apoi se vine cu al 2lea disc si el bine insiropat.

Se preseaza usor cu degetele si se da la rece 2 ore. Se decoreaza deasupra cu ciocolata topita, cu capsuni trase in ciocolata si zmeura. Se mai da la rece inca 30 de minute dupa care se desface forma si se transfera prajitura pe platou. Se serveste portionata in felii subtiri. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Racoare intre biscuiti"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
desert tort de biscuiti cu ciocolata