Prajitura rasturnata cu pere varatice

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 5 Aug 2015 | 4562 vizualizari

 

V-am adus o prajiturica buna si pufoasa, cu pere delicioase de vara.

 

INGREDIENTE

  • 850 g pere varatice curatate de coaja si seminte;
  • 50 g unt;
  • 4 linguri zahar.
  • Aluat moale:
  • 250 g unt moale;
  • 250 g zahar;
  • 4 oua;
  • 250 g faina;
  • un plic praf de copt;
  • un praf de sare;
  • esenta de pere.
  • Dimensiune tava: 23/33 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu pere varatice:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pun 4 linguri zahar si 50 g unt intr-o tava la flacara mica pentru a se topi untul, apoi se pun perele, curatate de coaja si seminte si spalate si se introduce tava la cuptor. 

Aluat moale:

Untul se bate spuma cu mixerul. Se adauga 2/3 din cantitatea de zahar si se amesteca pana cand se dizolva. 

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile si esenta de pere se incorporeaza in compozitia pe baza de unt.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza treptat in compozitia pe baza de unt.

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza treptat, folosind mixerul, in compozitia pe baza de unt.

Se scoate tava cu pere din cuptor (se mai pot intoarce perele) si se toarna aluatul peste ele, nivelandu-se. Se introduce din nou tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos. 

Dupa ce se raceste putin, prajitura se desprinde de pe peretii tavii si se rastoarna pe un platou.

TIPS-URI

1

Daca se topeste untul din aluat atunci cand il turnati peste pere nu trebuie sa va speriati pentru ca se va inchega odata introdus din nou la cuptor.

2

Daca bagati prajitura la frigider, aceasta se va intari din cauza untului, nu va mai fi la fel de pufoasa ca atunci cand este calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu pere varatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata