Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

de Bucataras in Prajituri, 20 Iun 2025 | 211 vizualizari

 


Prăjitura cu piersici caramelizate este desertul perfect de vară. Se face ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente și te bucuri de gustul ei delicios.
Pentru Prăjitura răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară, sunt necesare ingredientele următoare: ouă, zahăr, făină, ulei, piersici.
 

 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară:
  • ~500 g piersici
  • 200 g zahăr
  • 75 g unt
  • 70 - 100 ml smântână de frișcă
  • Blat:
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • esența de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară:

Cum se prepara Prăjitura răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară:

Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm.

Taie piersicile în felii potrivite. 

Pune zahărul la caramelizat, într-o tigaie. În momentul în care se topește și capătă culoarea caramelului, adaugă untul. Amestecă ușor până se topește și se omogenizează sosul de caramel. Adaugă smântâna lichidă și amestecă din nou până obții un sos mai lichid. Pune feliile de piersici în tigaie și lasă-le câteva minute la gătit, amestecând cu o spatulă. Piersicile se vor carameliza ușor. Transferă piersicile și sosul în tava de copt, asigurându-te că tava are pereții bine sigilati și nu va curge din sos. Nivelează frumos stratul de persici.

Separă albușurile de gălbenușuri.

Mixează albușurile și un praf de sare până se albesc și capătă consistență. Adaugă zahărul și continuă mixarea până obții o bezea fermă și lucioasă. Încorporează gălbenușurile.

Adaugă esența de vanilie și uleiul și mixează. Încorporează făina și praful de copt, amestecând ușor, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample, de jos în sus.

Toarnă compoziția peste stratul de piersici și nivelează.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de aproximativ 30 de minute sau până trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. După ce s-a răcit de tot, răstoarnă prăjitura pe un platou adânc. Servește alături de o cupa de înghețată sau iaurt rece.

Este o prăjitură delicioasă și aromată.

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

20.06.2025, 15:18

RODIMUR 1

20.06.2025, 16:21

Mi se par excelente prăjiturile răsturnate, mai ales cele cu fructe aromate, precum caisele, piersicile...

vasimur 1

20.06.2025, 19:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de orez cu mere