Prăjitura Snickers - 2

de adriana65 in Prajituri, 11 Dec 2012 | 24675 vizualizari

 

În urmă cu ceva timp am preparat această variantă la Prăjitura Snikers, fiind inspirată de reţeta preparată de Laura Sava. Este vorba despre cea cu trei foi, care circulă de mult pe siturile culinare, mult diferită de cea pe care o am eu în lista de postări, pe blogul meu, publicată acum câţiva ani (promit că o să o public şi aici), la începuturile mele în ale blogosferei .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru prepararea blatului:
  • - 8 albuşuri
  • - 300 g zahăr
  • - 400 g nucă măcinată
  • - 4 linguri făină
  • - 3 linguri cacao
  • - 1/2 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru cremă:
  • - 8 gălbenuşuri
  • - 1 ou
  • - 3 linguri cacao
  • - 250 g zahăr
  • - 4 linguri lapte
  • - 250 g unt
  • - 100 g ciocolată
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Snickers - 2:

Pentru prepararea blatului procedăm astfel: albuşurile se bat spumă cu zahărul; făina se amestecă cu nuca măcinată, cacao şi praful de copt; se adaugă câte o lingură din acest amestec în albuşuri, amestecând încet, prin răsturnare.

Compoziţia rezultată se împarte în trei părţi egale, în trei boluri de aceeaşi mărime.  Se coc pe rând trei foi, aproximativ 15 minute la 170 grade, în tava (22x30 cm) tapetată cu hârtie de copt pentru a fi mai uşor de manevrat când sunt coapte.

Între timp preparăm crema: se pun gălbenuşurile şi oul întreg într-o crăticioară împreună cu zahărul, cacao şi lapte. Crăticioara se pune pe bain-marie şi se amestecă continuu până se încălzeşte crema, aproximativ 20 minute. Se adaugă ciocolata rasă. Crema se lasă pe bain -marie până se îngroaşă. Se ia crema de pe aburi, se lasă să se răcorească puţin ( nu mai mult de 8 minute) şi se adaugă untul.

Se amestecă până ce acesta se topeşte. Se răceşte 10 minute apoi, la fel ca şi la foi, crema se împarte în trei părţi egale.

Se asamblează prăjitura:  în tava în care s-au copt foile tapetată cu folie se pune o foaie, o porţie de cremă, altă foaie, altă porţie de cremă, ultima foaie şi ultima porţie de cremă care se întinde cu un cuţit cu lama lată. Se dă tava la frigider de seara până dimineaţa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Snickers - 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema spumoasa de vanilie