Prajitura Snickers

de miremirc in Prajituri, 9 Noi 2011 | 35815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 4 albusuri
  • 175 g zahar
  • 2 lg faina
  • 1,5 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g nuci prajite si taiate
  • 100 g alune nesarate, prajite si taiate
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 1,5 lg lapte
  • 1,5 lg cacao
  • 100 g unt
  • Glazura :
  • 100 g Finetti
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pentru foi : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata intr-un bol cu praful de copt si pudra de cacao, iar la final nucile si alunele prajite si taiate (eu am folosit doar nuci). Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem separat 2 foi. tava are 20*20 cm. Dublati cantitatile pentru o tava normala de 25*35 cm .

Pentru crema : mixam galbenusurile si oul cu zaharul , adaugam laptele si cacaoua . Aceasta crema o punem pe foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda (sau pe baie de aburi). Eu am tinut-o pe foc mic cam 7 minute . Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul il amestecam cu o lingura pana devine spumos; in el adaugam treptat cate o lingura din crema de cacao, pana ce incorporam toata crema in unt. Aceasta crema o intindem intre cele 2 foi coapte.

Pentru glazura : intindem crema de ciocolata Finetti .

Am trasat cu ajutorul unei furculite dungulite pe orizontala, apoi oblic . Dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (29)

babi5 1

14.04.2013, 20:13

leop 1

08.03.2014, 14:10

Buna,
super este prajitura, favorita mea si a fiului meu. Doar o mare rugaminte am: la ce temperatura si cat timp tin foile in cuptor? Multumesc mult!

Valclaudia 1

12.12.2014, 07:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu nuci si scortisoara