Prajitura turnata cu mere

de corina241 in Prajituri, 13 Dec 2011 | 4265 vizualizari

 

Am facut ''repetitii'':)))) pentru Craciun,dar am gresit forma bradului:))))....a trebuit sa ma ajute micutele mele si uite ce-a iesit....!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 3 oua intregi
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 14 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust(depinde cat sunt d edulci merele)
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Frecam ouale cu zaharul,adaugam uleiul si continuama sa frecam pana se incorporeaza.Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua,adaugand si laptele.Aluatul trebuie sa curga ,fiind mai gros decat aluatul de clatite.se tapeteaza o tava cu hartie de copt si turnam jumatate din aluat si-l bagam la cuptor pentru 10-12 minute in cuptorul incins la 180 grade.

se scoate si se pune amestecul de mere,dupa ce au fost curatate de coaja date pe razatoare si calite la foc mic impreuna cu zaharul si scortisoara.Turnam si restul de aluat si se pune iarasi la copt pentru alte 30 minute.

Cand este gata se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.Eu am incercat sa fac un bradut fara sablon;) .Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata" cu mere