Prajiturica cu visine din compot

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Mar 2011 | 22538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,
  • 250 g zahar,
  • 100 ml lapte,
  • 6 oua,
  • o jumatate de lingurita de sare,
  • 370 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • coaja razuita de la o lamaie,
  • 500 g visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica cu visine din compot:

Inainte cu o ora se scot samburii de la visine si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Prima data separati ouale. Albusurile se bat spuma cu jumatatea de lingurita de sare.

Faina o amestecati cu praful de copt. Untul, care trebuie sa fie moale, se amesteca cu ajutorul unei spatule cu zaharul, iar apoi cu mixerul, pana se obtine o crema. Adaugati pe rand galbenusurile, laptele, faina, iar la sfarsit albusul batut cu sarea.Adaugati la sfarsit si coaja de lamaie.Incingeti cuptorul la 180 de grade C. Forma de copt se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Eu nu am folosit hartie de copt, am vrut sa iasa forma speciala pe margine.

Turnati jumatate de compozitie in tava, adaugati visinele, apoi restul compozitiei.Folositi o spatula sa intindeti compozitia.

Desupra presarati putin pesmet.Prajitura se lasa la cuptor timp de 25 de minute.

Dupa ce o scoateti de la cuptor presarati pe deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica cu visine din compot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere cu foaie rasa