Primul meu tort

de epurasha2bb in Torturi, 9 Aug 2010 | 8431 vizualizari

 

intrucat mai dureaza pana-mi recuperez aparatul foto am cautat in vechile mele poze si am gasit poza cu primul meu tort facut acasa, o reteta simpla dar gustoasa.

 

INGREDIENTE

pt.blat:

  • 8 oua,
  • 7 linguri apa,
  • 7 linguri ulei,
  • 1 cana si jumatate faina,
  • 1 cana si jumatate zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 zahar vanilat/esenta de vanilie.

creme:

  • 1 plic praf pentr crema caramel;
  • 1 plic praf pentru crema de ciocolata;
  • 500 ml lapte rece de la cutie;
  • 6 linguri zahar pt.creme;  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primul meu tort:

Se pregateste blatul de tort din compozitia de pandispan turnata intr-o tava rotunda unsa si tapetata.Se coace , se lasa sa se raceasca putin si apoi se taie in 3.Se insiropeaza cu un sirop facut simplu din apa cu putin zahar si cateva picaturi esenta de rom.

Se pregatesc cremele batute cu mixerul impreuna cu laptele si putin zahar ca in instructiuni.

Se umple tortul cu cremele pe rand si se pastreaza o parte pentru ornat deasupra.

Mai folosim cateva patratele de ciocolata neagra topita la bain marie si puse intr-o punguta sau seringuta se foloseste la ornat deasupra .Cu ajutorul unei forme de fursec in forma de floare i mijlocul carora turnam crema de caramel vom realiza niste flori bej pe fondul maron inchis al cremei de ciocolata.

Este foarte simplu de facut! si rapid si gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Primul meu tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Caramel"