Tort cu pere

de marieta in Torturi, 15 Sep 2011 | 5057 vizualizari

 

racoros si de sezon

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri fructoza,
  • 5 linguri apa minerala,
  • 5 linguri ulei,
  • un praf de copt,
  • 2 linguri cu varf de migdale macinate,
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie.
  • pentru crema
  • 10 pere tari,
  • 15 linguri fructoza,
  • 200ml friscva lichida neindulcita,
  • 300ml iaurt 3,5% grasimi
  • 2 intaritoare de frisca,
  • vanilie,
  • 2 plicuri gelatina,una rosie si una alba.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere:

Pentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la omogenizare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri. Se adauga apoi migdalele si faina cernuta si se amesteca usor. Se pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se da la cuptor.

Separat, perele se curata, se taie in 4 si se fierb intr-un litru de apa cu 5 linguri de fructoza pana se inmoaie. Daca scade apa se mai adauga intre timp ca sa ramana la sfarsit jumatate de litru de sirop. Se lasa la racit.

Separat se bate frisca cu iaurturile, 5 linguri fructoza, vanilie si intaritoarele de frisca, pana se intaresc bine, apoi,se adauga gelatina alba inmuiata 10 minute in apa rece. Se amesteca bine.

Se taie 6 bucatele de pere in bucati mici si se adauga in crema de iaurt si se da la rece. Cand blatul e copt si rece se insiropeaza in forma cu 100ml sirop de la pere (rece), apoi se pune toata crema de iaurt si se aseaza restul de pere cum doriti.

Se face gelatina rosie cu sucul de pere si se pune deasupra perelor. Se da la rece. Cand s-a inchegat gelatina se scoate tortul din forma si se trece pe un platou.

TIPS-URI

1

e bine ca perele sa fie tari ca sa nu se sfarame la fiert.

2

se poate face si cu altfel de fructe ,de care doriti.

3

se poate orna cu frisca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

marieta 1

17.09.2011, 22:01

sa facut diaconta!!!exact o felie mai este!!!dar cum facem s-o primesti?vi in germania?te astept!!

diaconta 1

17.09.2011, 22:05

vin in Germania
ghici ce dulce am facut?
prajitura cu pere si caramel

marieta 1

19.09.2011, 23:37

e buna prajitura ta cu caramel dar daca vi in germania eu iti dau prajitura cu fructoza!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure