Profiterol

de luminita20_2006 in Prajituri, 5 Aug 2010 | 10527 vizualizari

 

INGREDIENTE

gogosele: 
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 fr faina
  • 2 linguri zahar 
  • 5 oua
Crema vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 250 gr zahar -
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • Ingetata
  • Frisca
sos de ciocolata
  • 500 gr ciocolata de menaj
  • 2 linguri lapte
Inghetata de fistic inghetata de capsuni(sau orice cobinatii va plac)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

. gogosiele: Se amesteca uleiul cu apa si zaharul se pune pe foc cand incepe sa fiarba se adauga faina se amesteca bine pana se deslipeste de pe oala. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul. Cu ajutoul unei lingure sau spris pui alutul pe o tava cu hartie de copt apoi dai la cuptor 25 min. 2.

Crema de vanilie: amesteci zaharul cu faina , zah arul vanilat si galbenusurilie si laptele dau la foc mediu amestecand in continuu cand incepe sa fiarba se adauda untul se lasa sa se topeasca. Se ia de pe foc. Cand s-a racit se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor pana cand se leaga bine crema 3.

sos de ciocolata : se amesteca bine toate ingredientele la foc mic. Cu aceasta crema se umplu gogoselele. Intr-o cupa se aseaza 3 gogosi apoi 3 cupe de inghetata, se pune frisca(eu nu am pus) si sosul de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu inima de cocos