Orez
Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet.
Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie.
Se împănează cu usturoi.
Condimentele se mojarează, se amestecă cu 2-3 lg ulei de măsline, se unge puiul cu o pensulă, se pun bucăţele de unt deasupra şi se aşează în tavă pe un pat de mere tăiate cubuleţe.
Se pune în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 1.5 ore, la foc mediu.
Orezul
Într-o tigaie încinsă se adaugă puţin ulei de măsline, se căleşte foarte puţin usturoiul apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, condimentul; se călesc puţin împreună, cam 1-2 minute.
Se adaugă orezul spălat, supa/apa fierbinte, se potriveşte la sare, se fierbe circa 10 minute, se adaugă mărarul tocat mărunt, se acoperă cu un prosop şi se lasă de-o parte, timp de 15-20 minute.
Poftă bună!