Pui copt cu pilaf sârbesc

de madi_marin in Pui, 9 Mar 2013 | 14153 vizualizari

 

Asta am pregătit pentru azi la prânz!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mic
  • 1 cană de orez
  • condimente pentru carnea de pui
  • piper
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei gras roşu
  • zarzavat de casa din rosii şi ardei
  • pătrunjel
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui copt cu pilaf sârbesc:

Se porţionează puiul, se spală bucăţile,se şterg şi se ung cu ulei şi condimente.Se pun  într-o tavă cu ulei şi  apă şi se pune totul la cuptor. Când carnea e aproape gata, se scoate pe o tavă tapetetă cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se dă din nou la cuptor să se pătrundă bine.

Zeama de la pui se foloseşte la pilaf. Se călesc ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi morcovul ras fin în ulei încins, apoi se adaugă orezul spălat şi zeama păstrată. Se mai pune eventual şi apă dacă e nevoie ca să fiarbă bine. Cand e aproape gata se adaugă zarzavatul de casă şi se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se presară pătrunjel proaspăt tocat.

Se serveşte pilaful cu pui şi salată la alegere (noi am mâncat cu castraveţi la saramura).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt cu pilaf sârbesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]