Pui cu cartofi noi, la cuptor

de oanapl in Pui, 11 Mar 2020 | 3300 vizualizari

 

Am văzut azi o rețetă asemănătoare la Rocsi și mi-a făcut cu ochiul, așa încât am preluat ideea, dar am schimbat nițel rețeta. Eu am fiert pulpele și cartofii parțial și apoi i-am pus la cuptor. A ieșit un preparat delicios și îi mulțumesc lui Rocsi pentru idee și o pup :-*

 

INGREDIENTE

  • 10 copănele de pui
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 10 cartofi noi potriviți
  • 5 linguri sos de roșii
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • 1 linguriță rasă busuioc uscat
  • 3-4 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi noi, la cuptor:

Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10 minute.

Se taie ardeiul felii.

Se scurge apa și se presară boia de ardei dulce peste pulpe.

Se scurg și cartofii și se adaugă puțin ulei de măsline peste ei, apoi se toarnă sosul de roșii și busuiocul și se tăvălesc prin sos.

Se pun pulpele și cartofii în tava unsă cu ulei, se adaugă feliile de ardei gras și usturoiul (tăiat felii) și se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute.

Când este gata, se presară pătrunjelul tocat și se servește.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi noi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sunca si mozzarella