Pui cu vin

de Toamna07 in Pui, 24 Ian 2013 | 3401 vizualizari

 

Daca sunteti in cautare de inspiratie pentru masa din acest weekend, va propun o mancarica tocmai buna pentru familia dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 8 ciocanele de pui
  • 500 g ciuperci pleurotus sau champignon (eu am folosit pleurotus)
  • 250 g bacon
  • 250 ml vin rosu
  • patrunjel
  • sare,piper,cimbru si boia iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vin:

Copanele de pui se spala bine,se scurg si apoi se trec prin 3-4 linguri de faina amestecata cu sare.Se prajesc in putin ulei pana capata o crusta crocanta.
Intr-o cratita, calim ciupercile, spalate si taiate felii, in bacon taiat cuburi.Le"invartim" prin vas pana cand ciupercile isi lasa apa si apoi le lasam sa se inmoaie putin la capac.
Adaugam copanele,condimentele si o cana de apa fiarta.Lasam sa se inabuse10 minute dupa care adaugam vinul si presaram patrunjelul.

Dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu.

Pentru un plus de savoare servim puiul alaturi de masline verzi.

Un preparat bogat in texturi si arome.

Delicios.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]