Pulpe de pui prăjite cu lămâie și oregano, cu garnitură de paste orzo Misko Peponaki.
Puiul:
Porționezi pulpele de pui, le pârlești și le speli. Le ștergi cu niște șervete de hârtie ca să absorbi apa.
Le prăjești într-o cratiță cu ulei, la foc mediu, adaugi sare, după gust. Când sunt rumene, adaugi zeama de lămâie, lași un pic să sfârâie și pui apă, puțin câte puțin, iar când sfârâie, mai adaugi apă. Gătești până s-au rumenit bine. Spre final, adaugi și oregano.
Garnitura:
În paralel, pui pastele și ceapa într-o cratiță cu 1 lingură de ulei și un cub de unt și călești puțin, apoi acoperi cu apă, adaugi sare, după gust și lași să fiarbă până scade lichidul, iar pastele s-au umflat și s-au pătruns.
Când servești, picuri puțin ulei aromat cu busuioc peste paste și storci puțină portocală. A fost foarte gustos.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/02/pui-in-stil-grecesc-cu-peponaki.html