Pui la cuptor

de Dya Daniela Andrei in Pui, 14 Mai 2013 | 4629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 100 ml ulei
  • cateva rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • condimente dupa gust: sare, chili, busuioc si rozmarin
  • mujdei de usturoi:
  • 1 capatana de usturoi,
  • cateva fire de marar,
  • sare dupa gust,
  • 2 linguri de smantana.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor:

Ungem puiul cu ulei, il condimentam bine bine (dupa gust bineinteles) si il punem intr-o tava. Adaugam cateii de usturoi si rosiile si dam tava la cuptor, avand gija ca din cand in cand sa stropim puiul cu ulei.(Cuptorul meu este destul de vechi, asa ca a trebuit sa tin puiul putin mai mult. Condimentele si-au cam pierdut culoarea, insa puiul a fost delicios).

Cand e rumenit bine, il servim cu mujdeiul de usturoi, pregatit in prealabil: se bate usturoiul impreuna cu uleiul pana obtinem o pasta, adaugam sarea, mararul si smantana si omogenizam.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

pentru un plus de savoare, taiati cateii de usturoi in felii, pe care le veti pune in mici incizii facute in carne sau pe sub pielea puiului

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si sos bechamel