Pui Tandoori

de Catalina L in Pui, 15 Iun 2016 | 6208 vizualizari

 

Astazi calatorim in India cu o reteta originala gasita pe blogul lui Sanjee  bollywoodkitchen.com.
Pudra de Tandoori este un amestec de condimente : amchur, chimen, coriandru, cuisoare, curcuma, ghimbir pudra, macis, paprika dulce Spania, scortisoara, ardei iute, sare.
Daca va place picant respectati reteta, daca nu diminuati cantitatea de pudra Tandoori.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui -550 g
  • 250 g filet muschiulet de pui
  • 2 iaurturi natur (200 g)
  • 1/2 lime (lamaie verde)
  • 1 lingura pudra de curcuma
  • 2 linguri pudra de Tandoori (atentie este foarte picanta!)
  • 1 lingura ulei
  • 1 cm de ghimbir
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tandoori:

Se prepară marinata:

Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt.

Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul.

Taiati pulpele de pui in 2 sau 4. Puneti puiul la marinat in sosul pregatit. Amestecaţi bine astfel încât carnea de pui să fie bine acoperită.

Lasati minimum 3 ore în frigider. Carnea va absorbi iaurtul și va deveni frageda si moale.

Se încălzește cuptorul la 220 ° C.

Puneți carnea de pui într-un vas la cuptor timp de 30 de minute. Intoarceti carnea din cand in cand.

Am scos muschiuletul de pui inainte si am lasat pulpele inca 10 minute.

Se serveste fierbinte cu orez. 

 

TIPS-URI

1

Vara o puteti gati la gratar, va fi chiar mai delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tandoori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]