Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 21 Ian 2015 | 4053 vizualizari

 

Intotdeauna mi-a placut combinatia de gusturi dulce-iute.Si pentru ca la dulciuri,la ciocolata mai ales merge de minune,am zis ca si la fripturi trebuie sa fie la fel de spectaculos.Intr-adevar, e o combinatie perfecta intre dulce si iute.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan,
  • 4 linguri miere,
  • sare,
  • piper,
  • o ceasca vin alb.
  • Sos de afine:
  • 1 borcan de 450 gr cu afine,
  • 100 ml vin Cabernet,
  • sucul si coaja de la o portocala,
  • 1 baton scortisoara,
  • sare,
  • piper Cayenne,
  • piper negru.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine:

Carnea se fierbe aproximativ 30 min. in apa cu sare si 2 morcovi. Se scoate din apa, se codimenteaza bine cu sare si piper. Se unge cu miere, se pune intr-o cratita, se toarna vinul alb si se da la cuptor inca 1-1 1/2 ore.

Intre timp pregatim sosul. Vinul rosu se pune la fiert cu zeama si coaja de portocala rasa,batonul de scortisoara,sarea si piperul. Cand incepe sa fiarba, se adauga afinele si se mai lasa pe foc 10 minute. Se stinge focul, se scoate batonul de scortisoara si se serveste alaturi de friptura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii