Pulpa de curcan in stil cipriot

de Oana in Curcan, 25 Feb 2012 | 7391 vizualizari

 

O nebunie de arome, vin rosu si chimen, de exceptie!

 

INGREDIENTE

  • 1-1,5 kg pulpa dezosata de curcan, cu piele
  • o capatana de usturoi
  • sare si piper
  • o lingura rasa de chimen macinat
  • un pahar cu vin rosu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o cutie de rosii in bulion (400 g)
  • 3 frunze de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan in stil cipriot:

Carnea de curcan se spala, se ususca cu un servet de hartie si se taie felii, dar nu de tot. Se aseaza intr-un vas mai adanc, cu pielea in jos. Se condimenteaza cu sare si piper. Ustoiul se marunteste bine sau se da prin presa si se unge carnea bine de tot, in toate taieturile. Se presara deasupra chimenul macinat, se adauga frunzele de dafin si vinul rosu. Se acopera vasul si se lasa la rece o ora. Pasta de tomate se amesteca cu rosiile in bulion maruntite, iar sosul obtinut se toarna peste carne. Se acepera iar vasul si se pune la cuptor, la foc mediu spre mic, cel putin o ora. Delicios, te lingi pe degete!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in stil cipriot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu orez si legume