Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

de MotanLaOale in Oaie, 3 Mai 2016 | 4130 vizualizari

 

M-am inspirat de la Alex, dar am folosit doar afumatura deoarece mie imi place la nebunie mielul si nu vreau sa-si schimbe aroma cu multe ierburi aromate. A iesit foarte bun.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 200g piept de porc afumat
  • 50ml ulei
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor cu afumatura:

Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant.

Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti.

Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se maseaza sa intre in taieturi.

Se pune intr-o tava in care am pus putin ulei.

Pieptul de porc afumat se taie fasii subtiri si se pune in taieturile facute in pulpa.

Se stropeste cu ulei pulpa si se mai presara cu piper si boia.

Se curata 2 legaturi de usturoi, se taie rondele si se pune in tava.

Pieptul de porc ramas se taie bucati potrivite si se pune in tava.

Se pune 300ml apa in tava si se presara sare, boia si piper si in apa.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 3 ore la foc potrivit.

Din cand in cand se scoate tava si se stropeste pulpa cu zeama din tava.

Inainte de a fi gata se scoate tava si se adauga si a treia legatura de usturoi taiat rondele.

Se stropeste bine cu zeama si se mai lasa la cuptor 10 minute.

Se scoate pe un platou si se serveste cu usturoi nou si salata.

Eu cu zeama din tava am facut niste gnocchi, o nubunie.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi menta, cimbru, rozmarin si vin in loc de apa. Eu nu am folosit sa simt doar gustul mielului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de miel cu mere, măsline și capere