Pulpe de rata cu sos de afine

de Rocsi in Rata, 24 Sep 2018 | 6792 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta mai rafinata, mai de restaurant cum spun ai mei, dar care se poate face acasa fara nici o problema. Nu ma lungesc prea mult cu vorba, sper doar sa va placa si de ce nu, sa o si incercati.

 

INGREDIENTE

    • 2 pulpe de rata
    • 1 ceapa mica
    • 1 mana hribi fierti
    • 3 cartofi mici
    • 2 catei de usturoi
    • sare
    • piper
    • boabe de piper de 4 culori
    • boia dulce
    • 1 lingurita ierburi de gradina

Pentru sosul de afine:

    • 150 gr afine proaspete (sau congelate)
    • 1 lingurita unt
    • sare
    • piper
    • 1 foaie dafin
    • 50 ml vin rosu
    • cateva linguri din lichidul din tava, lasat de la rata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu sos de afine:

Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine.

Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina.

Curatati cartofii si ii taiati pe jumatate. Ceapa curata o taiati bucati mai mari. Usturoiul il curatati si il taiati pe jumatate.

Printre pulpe asezati cartofii, hribii, ceapa si usturoiul. Deasupra presarati boabe de piper. Turnati cam 50 ml de apa, acoperiti tava si o introduceti in cuptorul incins. Lasati pulpele la cuptor o ora si 10 minute la 190 de grade C, apoi le descoperiti si le lasati 10-15 minute, la o temperatura mai mare.

Sosul de afine:

Intr-o tigaie puneti untul cu afinele. Le transferati pe foc, le lasati 4-5 minute la foc potrivit. Adaugati putin din zeama lasata de la rata, presarati sare, piper si foaia de dafin. Fierbeti sosul pana capata consistena, apoi turnati vinul. Mai lasati sosul pe foc 1-2 minute, cat sa se evapore vaporii de alcool. Puneti sos pe o farfurie, rata, cartofi, hribi si inca putin sos peste rata, apoi seriviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rata cu portocale