Rata cu portocale

de irena in Rata, 22 Feb 2012 | 8186 vizualizari

 

Un fel de mancare apreciat .
Eu am ales ca si garnitura orez cu branza Philadephia si praz..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept rata,
  • sare,
  • piper,
  • sucul a 4 portocale,
  • 2 portocale felii,
  • 1lingura zahar,
  • 150 ml vin alb demisec,
  • 25 ml ulei masline,
  • 150 ml apa. 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu portocale:

Se condimenteaza pieptul de rata.

Intr o tigaie se amesteca sucul de la 4 portocale, 2 portocale felii,150 ml apa,150 ml vin, se dau in fiert si se lasa apoi la foc mic.Daca doriti sosul mai dulce se adauga 1 lingura zahar.

Intr o tigaie teflon,in 25 ml ulei masline,se caleste carnea de rata pe o singura parte timp de 12 min,apoi se lasa la racit 5-7 min si se taie in doua.Bucatile rezultate se adauga in sosul de portocale si se lasa la fiert pana scade sosul si carnea devine frageda.

Se serveste cu orez simplu,sau orez cu praz si branza Philadelphia.

TIPS-URI

1

Dupa ce am gatit rata pe o singura parte,in tigaia teflon,se inchide focul si  se adauga peste carne 8 linguri sos soia apoi se intoarce carnea cu partea negatita in sos.Se lasa 10 min,apoi tai carnea in doua si o adaugi sosului cu portocale si se continua prepararea,pana carnea devine frageda si sosul scade .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (14)

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:51

ce frumos ai aranjat

madi_marin 1

23.02.2012, 17:09

stiu de combinatia asta, dar n-am gustat-o niciodata arata bine

mena29 1

25.02.2012, 22:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata cu portocale