Quiche Lorraine pufoasa

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 11380 vizualizari

 

Ceea ce se vedea pe platoul cu rulada de spanac cu oua era aceasta Quiche Lorraine pufoasa si delicioasa....

 

INGREDIENTE

    • 250 g faina
    • 125 g unt de la frigider
    • 5 oua
    • 250 g kaiser
    • 100 g cascaval de buna calitate
    • 250 g smantana grasa
    • 2 linguri apa rece
    • sare
    • piper
    • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine pufoasa:

Cernem faina apoi adaugam 1 ou , sare si untul taiat bucatele.Framantam cat de repede putem ca sa nu se topeasca untul.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem un aluat sfaramicios.
Invelim aluatul obtinut in folie si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Cascavalul si kaizerul( bacon) le taiem in cubulete mici.
Cele 4 oua ramase se bat bine de tot apoi adaugam smantana si condimentele.
Dupa ce aluatul a stat la rece il scoatem si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul sucitorului. Imbracam cu el o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, avand grija sa ridicam marginile aluatului cu 2-3 cm.
Intepam aluatul cu furculita din loc in loc apoi presaram cascavalul si kaizerul.
Turnam ouale batute peste cascaval si dam tava la cuptorul incins la 180 de grade C pentru aproximativ 30 minute pina cand se coace si prinde o crusta aramie deasupra.
Se serveste de preferinta calda.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Daca mai ramane se poate servi rece alaturi de un sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (18)

kukibella 1

13.10.2012, 17:23

jolygina 1

13.10.2012, 20:53

Panacris 1

17.04.2013, 09:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocatura cu grau bulgur