Rasol de vitel si purcel cu hrean

de MVMih in Vita, 11 Apr 2011 | 11905 vizualizari

 

O mancarica bunuta, mai ales ca se prepara cu doua tipuri de carnita si ceva legume proaspete care in hora bucuriei din oala rezulta ceva cu un gust bun.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol vitel
  • 2 bucati rasol purcel
  • 5 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • jumatate de radacina patrunjel
  • jumatete radacina pastarnac
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 1 radacina hrean
  • 1 telina potrivita
  • 1 capatana de usturoi
  • patrunjel verde
  • piper boabe
  • putin busuioc
  • putin cimbru
  • putin rozmarin
  • 1 frunza dafin
  • o lingurita boabe mustar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vitel si purcel cu hrean:

Se spala bine cele 4 bucati de rasol, se pun la fiert, se curata de spuma de cate ori este cazul (eu am tot faza cu dupa ce a incetat spuma, scot bucatile, scurg zeama si o strecor si curat oala de depunerile de pe fund).

Dupa ce am pus din nou in oala curata bucatile de rasol, adaug zeama strecurata, toc doar 2 dintre morcovi rondele, restul legumelor le pun aproape intregi, apoi hreanul dat prin razatoare si cateii de usturoi taiati in 2.

Pun condimentele si las sa fiarba nenicaaa la foc mic vreo 2 ore si ceva spre 3, apoi scot legumele pe care le-am pus intregi si adaug cartofii taiati in 4.

Mai las pana se fierb cartofii si adaug patrunjel (patrunjelu netocat, am luat patrunjel care are un pic de radacina, l-am spalat bine bine si l-am trantit snop in oala).Sting focul, pun capacul si las vreo juma de ora cel putin sa se rasufle dupa care scot si snopul de patrunjel care si-a lasat acolo aroma.

Apoi pe farfurie cu sos de hrean si patrunjel verde proaspat tocat.... eu zic ca da bine pe la papile.

La masaaa cui ii place !!!

O zi buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vitel si purcel cu hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Bucataras Medi 1

17.04.2011, 19:39

ce pofta mi-ai facut................imi place tare mult.............

MVMih 1

29.04.2011, 21:34

medioto59....desi cu mare intarziere ...multumesc si ma bucur ca iti place. Gata de acum tre sa o dau pe salate sau sa scotocesc pe la voi ceva usor de facut mancare....ca a fost destul de grea lupta cu pulpa de miel si alte carnuri sfaraind. Seara buna.

babi5 1

08.10.2014, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Osso Buco Milanese