Rata cu ananas

de vio_dreams in Rata, 4 Feb 2013 | 8929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept rata
  • 1 ananas
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura miere albine
  • zeama de la o limeta
  • 1 lingura sos soia
  • piper rosu
  • tarhon
  • rozmarin
  • chilli
  • ghimbir
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu ananas:

Crestam pieptul pe partea cu pielita in diagonala si il condimentam cu un amestec format din sare, piper, tarhon si rozmarin si o punem in tigaie cu pielita in jos. Nu puneti absolut deloc ulei fiindca isi va lasa suficient de multa grasime.

Prajim rata in propria-i grasime cam cate 5 minute pe fiecare parte,adaugand si sosul de soia .Scoatem bucatile de rata si le lasam deoparte la cald.

Curatam ananasul, indepartam mijlocul atos si il taiem cubulete.Punem ananasul intr-o craticioara pe foc pana se caramelizeaza usor. .

Stingem cu vinul alb si adaugam mierea si zeama de limeta. Asezonam cu sare, piper rosu(un piper foarte aromat dar putin picant), chilli si ghimbir. Lasam sa fiarba pana se caramelizeaza si capata consistenta de sos.

Taiem pietul de rata pe diagonala cu un cutit foarte bine ascutit si o asezam pe un platou. Servim alaturi de sosul de ananas.

TIPS-URI

1

tigaia in care punem rata trebuie sa fie rece pentru ca altfel s-ar forma o crusta care n-ar mai permite grasimii sa iasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rață cu cartofi și sfeclă roșie