Carnea de raţă fiind o carnea mai densă, se potriveşte perfect cu varza murată, aciditatea acesteia ajută carnea să devină fragedă.
Am folosit sos de ardei iute, pregătit în casă, îmi place varza picantă... şi în general mâncărurile picante.
Bucăţile de grăsime se taie mărunt şi se călesc, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt.
După ce s-a topit grăsimea, se adaugă varza, tocată nu foarte mărunt şi se căleşte totul până-şi schimbă puţin culoarea. Se condimentează cu frunze de cimbru, boia dulce, sos de ardei iute, foi de dafin, piper negru boabe.
Se adaugă 2-3 polonice de supă şi se ţine circa 5 minute la foc mic.
În timpul pregătirii ciorbei de raţă, după ce am adunat spuma, am scos bucăţile de carne pentru varză;
- carnea se prăjeşte pe ambele părţi, în 2-3 lg grăsime (am adunat grăsimea de la ciorbă);
- după ce s-a rumenit, se toarnă un polonic de supă pentru a înăbuşi carnea, după 5 minute oprim focul.
Pieptul l-am tăiat felii subţiri, pulpele le-am lăsat întregi;
Se aşează carnea deasupra verzei călite şi se ţine în cuptor 25 minute, la 180 grade Celsius.
Poftă bună!