Ratatouille a' la Tavi

de Ina in Mancaruri de post, 2 Iun 2010 | 7635 vizualizari

 

Ieri, reteta lui Tavi mi-a facut cu ochiul ( Tavi nu stiu daca mi-a facut :)))) ). Asa ca m-a apucat de treaba si azi am realizat un pranz plin de culoare si arome.
Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/7883/ratatouille.html

 

INGREDIENTE

  • un borcan de rosii  in bulion
  • 1 ceapa
  • 3 catei de  usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 2 ardei grasi rosii ( verde n-am avut)
  • 1 vanata mare sau doua mai mici
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  •  jumatate de radacina de telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • o  lingurita  rozmarin maruntit
  •  2 lingurite   busuioc maruntit 
  •  patrunjel  tocat
  • 1 lingurita  cimbru verde, tocat
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura pasta de tomate sau bulion
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille a' la Tavi:

Vinetele si dovleceii se taie felii si se rumenesc  pe ambele parti, fara ulei ,  in tigaia teflonata.

Se toaca  ceapa, usturoiul,  morcovul , telina,  ardeiul gras , apoi  se pun la prajit  in doua linguri de ulei de masline,  mestecand continuu.

Adaugam  rosiile tocate (sau rosiile in bulion), pasta de tomate,  apoi  sare si  piper  dupa gust, foaia de dafin, cimbru, busuioc  si  patrunjel verde si mai lasam pe foc  cateva clocote.

Intr-un vas de yena am aranjat  un rand de felii de vinete si un rand de  dovlecei, peste care am presarat jumatate de lingurita de  rozmarin, apoi am turnat   jumatate din legumele din tigaie. Am aranjat iar un strat de felii de vinete si dovlecei, am presarat rozmarin si am turnat restul de legume rumenite,(ca la mucasa) .  Am acoperit totul cu patrunjel verde si am dat la cuptor pentru cca 45 minute.

L-am servit cu orez brun fiert  in apa cu sare si busuioc.  A fost delicios!

Multumesc, Tavi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille a' la Tavi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (129)

UNICA 1

04.06.2010, 19:41

Ce frumoasa e,cu verdeata asa ornata!
E o reteta care merita incercata!

Ina 1

04.06.2010, 21:05

incearc-o, UNICA, dar ai grija la rozmarin

JustLoveCookin 1

10.11.2010, 13:30

5 furculite !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]