Ieri, reteta lui Tavi mi-a facut cu ochiul ( Tavi nu stiu daca mi-a facut :)))) ). Asa ca m-a apucat de treaba  si  azi  am realizat un pranz  plin de culoare si arome. 
      Sursa:  http://www.bucataras.ro/retete/7883/ratatouille.html
Vinetele si dovleceii se taie felii si se rumenesc  pe ambele parti, fara ulei ,  in tigaia teflonata.
Se toaca  ceapa, usturoiul,  morcovul , telina,  ardeiul gras , apoi  se pun la prajit  in doua linguri de ulei de masline,  mestecand continuu.
Adaugam  rosiile tocate (sau rosiile in bulion), pasta de tomate,  apoi  sare si  piper  dupa gust, foaia de dafin, cimbru, busuioc  si  patrunjel verde si mai lasam pe foc  cateva clocote.
Intr-un vas de yena am aranjat  un rand de felii de vinete si un rand de  dovlecei, peste care am presarat jumatate de lingurita de  rozmarin, apoi am turnat   jumatate din legumele din tigaie. Am aranjat iar un strat de felii de vinete si dovlecei, am presarat rozmarin si am turnat restul de legume rumenite,(ca la mucasa) .  Am acoperit totul cu patrunjel verde si am dat la cuptor pentru cca 45 minute. 
L-am servit cu orez brun fiert  in apa cu sare si busuioc.  A fost delicios!
Multumesc, Tavi!