Regina budincilor

de cccris in Dulciuri, 22 Mar 2010 | 15486 vizualizari

 

E reteta lui Jamie Oliver, foarte simplu de facut chiar si pentru incepatori. Nu am mincat eu multe budinci, dar asta chiar trebuie sa fie Regina lor.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  •  565ml lapte
  • 115g pesmet
  • 225g zahar  
  • 4 linguri cu ce gem doriti
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Regina budincilor:

Incalzim cuptorul la 150 grade.

Separam 3 oua, punem galbenusurile intr-un castron impreuna cu oul ramas intreg ( fara coaja, hi hi hi) si le batem bine. Adaugam laptele, pesmetul si doar 85gr din zahar.

Punem gem pe fundul vasului in care vom coace budinca si il intindem bine.

Adaugam cu mare grija compozitia de mai sus peste gem, sa nu il deranjam prea tare.

Toate astea se coc 1 ora la cuptor, dar eu le-am tinut mai mult, cam 90min pina cind s-a legat budinca.

Batem albusurile bine, adaugam zaharul ramas si mixam pina obtinem o compozitie ca de bezea.

Scoatem budinca din cuptor, adaugam albusurile, intindem bine pe toata suprafata vasului si mai lasam la cuptor 20 min, dar iarasi am lasat mai mult ca sa se rumeneasca frumos la suprafata, sa fie mai tare putin.

Aveti grija sa nu se arda. 

Este delicioasa.

P.S.: daca aveti familie mare ca mine e bine sa dublati cantitatile, o sa va lingeti pe degete de buna ce e.

Daca ti-a placut reteta noastra "Regina budincilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata mascarpone