Reteta de cozonac floare

de Ana S_I_D in Dulciuri, 4 Ian 2024 | 1126 vizualizari

 

Ce spuneti de un cozonac reinterpretat sub forma de floare cu care sa va surprindeti invitatii de sarbatori.

Este usor de pragatit si nu o sa dati gres cu asa preparat. Retete pentru masa de Craciun.
Pentru Reteta de cozonac floare sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, drojdie, unt, zahar, nuci.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de cozonac floare 
  • aluat:
  • faina 350 gr
  • oua 1 buc
  • lapte 150 ml
  • drojdie uscata 10 gr
  • unt 50 gr
  • zahar 50 gr
  • zahar vanilat 16 gr
  • esenta de vanilie 1 lingurita
  • coaja de lamaie 1 lingurita
  • umplutura:
  • nuci 200 gr
  • zahar 100 gr
  • lapte 50 ml
  • cacao 2 linguri
  • decor:
  • lapte 20 ml
  • zahar pudra dupa gust
  • coacaze rosii dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cozonac floare:

Iata cum se prepara Reteta de cozonac floare:
Stiu ca pare putin ciudat sa pregatesc aluatul de cozonac la masina de paine, dar de ce sa nu imi usurez munca, mai ales acum in prag de sarbatori, cand sunt atatea lucruri de facut. In cuva masinii de paine se pun laptele, untul topit, zaharul vanilat, oul, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, zaharul si faina. Ultima data se adauga drojdia uscata, se inchide capacul masinii de paine si se selecteaza programul 11 ce are drept scop amestecarea si dospirea.

Dupa 1 ora se mai lasa aluatul inca 30 de minute la cald pentru a creste mai bine in volum.

Pentru umplutura se maruntesc nucile. Se pun nucile maruntite intr-un bol, se adauga laptele, cacaua si zaharul. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.


Se imparte aluatul in 4 bucati egale si le intindem in foi subtiri. Umplutura se imparte in 3 parti.

Peste prima foaie se adauga prima parte din umplutura, se pune a doua foaie, se adauga a doua parte de crema, se pune a treia foaie, se aseaza ultima parte din crema, iar la final se acopera cu ultima foaie de aluat.

In mijloc se aseaza un pahar si se taie in 16. Se rasucesc bucatile taiate si se unesc la capat doua cate doua pana se obtine o floare.

Cozonacul floare se lasa 30 de minute la crescut, dupa care se unge cu lapte si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute.

Se lasa cozonacul floare sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coacaze rosii. Sper sa va placa cozonacul meu si sa il pregatiti cu mare drag.

Vezi si reteta de Cozonac dungat.

TIPS-URI

1

Se poate framanta aluatul la mana sau cu ajutorul unui mixer. Foile suprapuse trebuie sa fie aproximativ egale. Se asaza un pahar in mijloc pentru a putea taia mai usor foile si a le rasuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cozonac floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort I & B