Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc

de Ksenya in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2021 | 13196 vizualizari

 

 
O reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc, cum se manca pe vremuri.
 In ziua de astazi nu prea gasesti creier proaspat doar daca ai noroc sa cunosti o macelarie buna.
 Nu cunosc de ce ii zice “ Creier macelaresc “  si de unde vine denumirea, desi denumirea oarecum e sugestiva.
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

Ingrediente necesare pentru Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc

  • 500 g creier proaspat spalat si inlaturat pelitele
  • 2 cepe tocate marunt
  • o jumatate de ardei gras rosu,verde sau galben tocat cubulete
  • o rosie mare sau 2 mai mici numai partea tare fara miez tocate marunt
  • 2 oua batute bine
  • O lingura lapte
  • O jumatate de legatura patrunjel tocat marunt
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei
  • O lingura otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc:

 

Cum se face Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc

Creierul curatat de pielite il lasam in apa, sare si otet pentru minim o ora, apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare.

 Intr-o tigaie se adauga uleiul si cand s-a incalzit suficient  se prajesc bucatile de creier pe ambele parti pana la culoarea aurie, se scoate pe un platou separat.

 Adaugam ceapa in uleiul ramas, daca mai trebuie completat mai adaugati o lingura de ulei.

Cand ceapa incepe sa rumeneasca usor, adaugam ardeiul gras,se lasa sa elibereze aroma de ardei (2-3 minute) apoi se adauga cuburile de rosiil. Se calesc usor la foc mic inca 2-3 minute.Se adauga bucatile de creier peste legume ,fara sa amestecam.. Peste ouale batute se adauga laptele se amesteca,se adauga piper si sare si se toarna in tigaie peste creier si legume.

 Puteti adauga si patrunjelul ( eu l-am preferat la sfarsit)

 Se  acopera  cu capac si se micsoreaza flacara pana la minim.

 In 5-6  minute incercam pe marginea tigaii daca se desprinde oul,apoi cu ajutorul unuei farfurii intoarcem turta, si o adaugam incet pe partea cealalta nefacuta in tigaie lasam sa rumeneasca  cam 4-5 minute la foc mic .

Cu ajutorul platoului  in care v-om servi creierul raspurnam tigaia si v-a reiesi o turta rumena si uniforma.

 Daca vi se pare mai elaborata tehnica rasturnarii,puteti sari peste acest pas.

 Se adauga patrunjelul proaspat tocat marunt.

 Se serveste  cu salata dupa  plac sau muraturi.

 Eu am servit cu salata de ridichi si ceapa verde.

 Pofta mare!

 Recomandam si reteta de Creier Pane

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Preparatul se gateste la foc mic

2

pentru a-i da nota si mai haiduceasca ,puteti adauga si ardei iute tocat fin,cantitatea o echilibrati dupa cum va place.

3

Acoperiti cu capac astfeli oul se va gati uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (15)

Rocsi 1

24.04.2021, 19:55

Arata bine! Ai uitat sa scrii cand pui creierul prajit inapoi in tigaie!

Ksenya 1

25.05.2021, 07:44

Rezolvat, Rocsi. Multumesc!

Anett 1

03.12.2021, 13:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]