Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2023 | 5464 vizualizari

 

Aceasta Reteta de Pirojki cu cartofi am facut-o de multe ori acum muuulti ani. Acum vreau sa o fac si pentru voi.  Am luat-o de pe blogul culinar,, LaLena,, asa cum am luat multe retete de pe,,Bucataras,,

Ingredientele pentru Reteta de Pirojki cu cartofi sunt urmatoarele: iaurt, ulei, zahar, drojdie, faina, cartofi, ceapa, marar, patrunjel, ou.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Reteta de Pirojki cu cartofi avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • Aluat:
  • 1pahar iaurt de 250ml. Pastram paharul pentru a masura celelalte ingrediente
  • 1/2 pahar ulei
  • 1lingura zahar
  • 1lingurita sare
  • 11g drojdie uscata
  • 3 pahare cu faina tip 000
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1kg cartofi
  • 1ceapa mare
  • piper negru macinat
  • sare dupa gust
  • 1lingura marar verde tocat
  • 1lingura patrunjel verde tocat
  • Pentru uns
  • 1 ou
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Pirojki cu cartofi:

Iata cum se prepara Reteta de Pirojki cu cartofi

Pregatim mai intai umplutura ca sa fie rece cand facem Pirojki. Fierbem cartofii timp de 20 minute de cand incepe apa sa clocoteasca.

Intre timp, calim ceapa in putin ulei si o turnam peste cartofii pisati ca pentru piure.

Adaugam sare, piper si verdeata. Eu nu am avut verdeata proaspata si am folosit putin oregano si marar uscat. De-a lungul timpului, am facut si fara sa adaug verdeta in cartofi si a fost bine si asa. 

Pentru aluat, amestecam iaurtul, tinut la temperatura camerei, cu uleiul, zaharul, sarea, apoi faina amestecata cu drojdia uscata. 

Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu prosop sau folie alimentara.

Dupa acest timp, il mai framantam pe blatul presarat cu putina faina si il mai lasam sa creasca 30 minute.

Acum ne apucam de facut 20 de bilute egale, pe care le aplatizam cu degetele. Blatul va fi uns cu ulei. 

Punem cate o lingura de umplutura pe fiecere, lipim marginile si aducem colturile spre interior 

Intoarcem cu liipitura in jos si aezam unul cate unul in tava tapetata cu hartie de copt.  Lasam sa creasca in tava 15 minute, le ungem cu oul batut, apoi le coacem  pana se rumenesc frumos, la 180-200 grade.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura

TIPS-URI

1

Pentru aceasta Reteta de Pirojki cu cartofi, este bine sa tineti cont de urmatoarele:

2

Putem face Pirojki cu diverse umpluturi cum ar fi cea pe care am facut-o si eu: cu varza calita in ceapa si piper negru, sau cu cartofii pregatiti ca mai sus si cu branza, umplutura de carne tocata calita cu ceapa, de telemea si cascaval, ciuperci calite in ceapa...

3

Putem folosi si Kefir sau lapte batut, daca nu avem iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Pirojki cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi frantuzesti cu ciuperci