Reteta de prajitura de Februarie

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Feb 2023 | 4261 vizualizari

 

N-am gasit alta denumire, mi-a fugit muza in Paraguai.....:)))))))))))))))))))))))
Pentru Reteta de prajitura de Februarie, sunt necesare urmatoarele ingredient: oua, faina, ulei, lapte, unt, fondant, ciocolata, smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura de Februarie
  • Blat tava 28/22 cm
  • 4 oua 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 30 ml ulei
  • 40 ml lapte 3,5% grasime
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Sirop
  • sirop concentrat de zmeura diluat cu apa minerala
  • Crema
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 250 g fondant alb
  • 20 g ciocolata neagra Callebaut
  • Glazura
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • 1 lingura ulei
  • Decor
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • cacao pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura de Februarie:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura de Februarie

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am omogenizat, amestecand cu miscari lente de jos in sus, am adaugat faina cernuta si am incorporat-o tot cu miscari lente, de jos in sus. La final am adaugat uleiul, laptele si esenta de vanilie. Am tapetata tava cu hartie de copt si am intins aluatul in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava in cuptor pentru cca 20 min ( sau mai mult in functie de cuptorul fiecaruia), nu este un blat inalt si se coace destul de repede.

Sirop : Am amestecat siropul concentrat de zmeura cu apa minerala, e pe simplitate aici, nimic complicat.

Crema : Untul la temperatura camerei l-am mixat bine. Intr-un vas de inox am pus fondantul si ciocolata si am asezat vasul pe baie de abur, am amestecat pana a devenit fluid. Am lasat sa se raceasca atat cat sa nu topeasca untul in momentul in care am incorporat fondantul in unt. Trebuie lucrat cu atentie, putin cate putin din fondat pus peste untul moale si mixat. In final am obtinut o crema spumoasa si fina.

Glazura : Intr-un vas din inox am pus ciocolata si uleiul, am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Glazura am pregatit-o cand prajitura era gata asamblata.

Frisca : Smantana pentru frisca , rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o bine pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare : Blatul racit bine l-am sectionat pe din doua, am insiropat fiecare parte. Am asezat crema peste blatul insiropat, am nivelat si apoi am asezat al doilea blat insiropat. Am turnat glazura calduta si am nivelat cu un cutit lat, am lasat sa se intareasca apoi am portionat in 12 parti egale, cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Apoi am ornat fiecare bucata cu frisca si am cernut cacao deasupra. Si uite asa ne-am facut pofta de dulce, ma rog unii au mai mare pofta, nu dau nume....:))))

Vezi si reteta de Prajitura Opera.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura de Februarie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie