Reteta de preparare a papanasilor

de luminita20_2006 in Dulciuri, 11 Dec 2009 | 15115 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
azi am facut pentr prima data papanasi si sunt foarte incantata de rezultat asa ca impartasesc si voua reusita

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • pentr 6 papanasi avem nevioe:
  • 200 gr braza de vaci grasa
  • 2 oua
  • coaja de la o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina 
  • ulei
  • smantana
  • dulceta visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pune intr-un bol braza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Se imparte aluatul in 6 apoi din iecare particica se mai ia cate un pic de aluat , din acesta facem bilute iar din cele 6 niste bile mai mari care le turtim si le facem o gaura in mijloc, pentru a se praji mai bine. Intr-o tigaie punem suficient ulei pentru a praji papanasi. Dupa ce sunt gata se scot pe servetele de hartie pentru a elimina surplusul de ulei. Se aseaza apoi biluta peste gogoasa se pune smanta deasupra si dulceata de visine sau oricare dulceata aveti prin camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

raus 1

21.11.2010, 20:40

arata bestial...simplu si de efect...deja imi ploua in gura

Bya Ralu 1

27.02.2012, 22:38

cam cati papanasi ti-au iesit?

luminita20_2006 1

08.03.2012, 21:59

6 bucati

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti