Reteta de preparare a papanasilor

de mosuletulene in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 4251 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Recunosc ca a fost o provocare, daca aseara mi-au iesit asa si asa, in seara asta au iesit bestial de faini si buni, asa ca sa purcedem, e adevarat Motane ca de data asta m-a lasat dus de instinct ;) :P

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza dulce de vaca
  • 4 plicuri zahar vanilat burbon
  • 3 plicuri zahar vanilat obisnuit
  • un varf de sare
  • 100 grame zahar
  • 300 g faina
  • un praf de copt
  • 1/2 lingrita scortisoara
  • 4 oua intregi
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Deci branza, ouale, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, sarea, zaharul, praful de copt toate le-am pus intrun vas si le-am amestecat pana s-au omogenizat foarte bine, obtinand o coca nici prea consistenta nici prea moale. 

Cu mainile pline de faina am luat cate o bucata de coca cam cat mi-a intrat in podul palmei si am facut cate o sfera pe care am turtit-o usor si am facut o gaura la mijloc rezultand o forma de inel. Separat am facut mici cocoloase pentru "motul" :P papanasilor ;)

Am pus ulei intr-o tigaie mai adanca si i-am prajit la foc mai molcom sa creasca, rumeneasca si prajeasca fara insa ai arde.

La sfarsit i-am papat cu dulceata de afine si smantana!

Foaie verde si-o sulfina

Va doresc chiar pofta buna! ;)

Mosuletul

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau