Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci

de doinatarcea in Dulciuri, 9 Oct 2015 | 3333 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Un desert delicios perfect atat pentru masa in familie cat si pentru cei mai exigenti musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr. branza de vaci
  • 5 linguri de gris
  • 350 gr. faina
  • 100 gr. zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 gr. smantana
  • un borcan de dulceata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr un castron se amesteca branza, grisul, faina,zaharul, ouale, sarea,bicarbonatul si zaharul vanilat.

Se obtine un aluat usor de modelat cu mana tapetata cu faina.

Aluatul obtinut se imparte in 8 bucati.

Luam fiecare bucata si formam din ea cate 2 sfere, una mai mare si una cat o nuca.

Din cea mai mare formam un cilindru.

Punem uleiul la incins si prajim bucatile de aluat pe ambele parti ca la gogosi.

Scoatem pe o tava cilindrii si punem peste ei dulceata, deasupra punem sfera iar deasupra smantana din belsug, stropim totul cu dulceata su servim calzi.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orce fel de dulceata insa eu o folosesc pe cea de maciese.

2

Daca raman pe a doua zi se pot incalzi la microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (prajiti)