Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci

de doinatarcea in Dulciuri, 9 Oct 2015 | 3240 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Un desert delicios perfect atat pentru masa in familie cat si pentru cei mai exigenti musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr. branza de vaci
  • 5 linguri de gris
  • 350 gr. faina
  • 100 gr. zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 gr. smantana
  • un borcan de dulceata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr un castron se amesteca branza, grisul, faina,zaharul, ouale, sarea,bicarbonatul si zaharul vanilat.

Se obtine un aluat usor de modelat cu mana tapetata cu faina.

Aluatul obtinut se imparte in 8 bucati.

Luam fiecare bucata si formam din ea cate 2 sfere, una mai mare si una cat o nuca.

Din cea mai mare formam un cilindru.

Punem uleiul la incins si prajim bucatile de aluat pe ambele parti ca la gogosi.

Scoatem pe o tava cilindrii si punem peste ei dulceata, deasupra punem sfera iar deasupra smantana din belsug, stropim totul cu dulceata su servim calzi.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orce fel de dulceata insa eu o folosesc pe cea de maciese.

2

Daca raman pe a doua zi se pot incalzi la microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (prajiti)