Nu stiam ce sa incropesc pentru seara asta, ideea mi-a venit cand am coborat in beci sa verific rosiile pe care le-am pus la copt, erau perfecte pentru o tocana, mai ales ca mai aveam si cativa ardei si ceapa cat cuprinde- ca asa-mi place mie tocana cu ceapa multa. O tocana plina de arome de toamna intr-o iarna care incearca timid sa vina.Si cireasa de pe tort , am mai gasit printre frunzee uscate si inghetate un buchetel mic de patrunjel.De la carnea d epui mie imi place foarte mult partea aia de la tartita, am avut niste pulpe cu tot cu partea de tartita, asa ca am folosit 3 ciocanele si mai multe bucatele cu tartita, vorba aia ''gusturile nu se discuta''
Pentru Reteta de tocana cu pui sunt necesare urmatoarele ingrediente: pui, rosii, ardei, ceapa.
Iata cum se prepara Reteta de tocana cu pui
Mai intai am spalat carnea de pui, ciocanelele si partile cu tartita, am pus un tuci pe foc si am lasat sa se incinga uleiul, am pus bucatile de pui si le-am prajit, putin rumenite. Am scos bucatile din tuci si m-am apucat de legume. Am curatat ceapa , ardeiul, am decojit rosiile. Ceapa si ardeiul le-am taiat marunt si rosiile cubulete. Am pus o cratita pe foc cu cca 70 ml ulei ( eu n-am o problema ca mancarea sa fie mai uleioasa), am lasat sa se incinga, apoi am pus ceapa si ardeiul si le-am calit cca 10 min, am adaugat rosiile si am lasat sa se inabuse cca 10 min, am adaugat un pic de sare. Am adaugat carnea prajita si apa, am dat cratita la cuptor la foc mic cca 1 ora si 1/2 , am potrivit de sare si piper. Imi place sa gatesc la foc mic si timp mai lung.
Sa aveti pofta, sigur noi avem !
Vezi si reteta Tocanita de cartofi.