Am primit o cutie risotto din Belgia si am zis sa incerc sa fac sa vad cum e ..adevarul e ca mi-a placut enorm,nu se umfla nici tare,nu se lipeste...foarte bun e...
Intai de toate relaxati-va si beti o cana de ceai(in cazut vostru poate fi cafea ,o bere sau mai stiu eu ce..eu am baut o cana de ceai si apoi la treaba).
pregatim legumele:
ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
morcovul il curatam si il taiem cubulete.
ardeiul il taiem la fel ca morcovul.
intr-o tigaita punem uleiul la incins.
punem ceapa la inmuiat 1 minut.
apoi punem si ardeiul cu morcovul inca 1 minut.
adaugam circa 3 cani si jumatate apa(sau supa,ce aveti la indemana).
lasam sa inceapa sa fiarba.
adaugam risotto-ul ,pe care il spalam inainte in 2-3 ape.
cand incepe sa fiarba condimentam cu sare si piper si presaram si putin marar.
il lasam cam 5 minute sa fiarba ,dupa care adaugam pasta de tomate.
luam tigaia si rasturnam continutul din ea intr-un vas yena sau un vas de ceramica.
presaram cateva masline si dam vasul in cuptor pana ce risotto este bine facut.
il scoatem din cuptor,il lasam putin sa se raceasca apoi servim,presarat cu patrunjel verde.