Risotto din paste cu naut si scoici Venus

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 7 Iul 2018 | 3679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 1 chili
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 kg vongole
  • 350 grame macaroni sau alte paste mici
  • sare
  • 400 grame naut conservat
  • Parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto din paste cu naut si scoici Venus:

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se soteaza 1 catel de usturoi tocat fin, iar celalalt zdrobit usor cu podul palmei, tulpinile de patrunjel si chiliul tocat. Se lasa 1 minut, apoi se adauga vinul, se ajusteaza focul la mare si se lasa sa fiarba pana cand tot alcoolul s-a evaporat, 1-2 minute. 

Se adauga scoicile, se acopera cu in capac si se lasa 2-4 minute, pana cand acestea se deschid. Se indeparteza din tigaie cu o spumiera si se transfera pe o farfurie. In lichidul ramas in tigaie, se adauga pastele, se adauga putin sare si destul de multa apa fierbinte astfel incat acestea sa fie acoperite complet. 

Se lasa sa fiarba 3-4 minute, apoi se adauga nautul si inca putina apa, daca este nevoie pentru ca pastele sa fie acoperite de apa. Se lasa sa fiarba inca 3-4 minute. 

Intre timp, se indeparteaza una din cochiliile fiecarei scoici si se arunca. 

Se ia tigaia de pe foc, se adauga scoicile si sucul rezultat si se serveste fierbinte cu frunzele de patrunjel ramase. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto din paste cu naut si scoici Venus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu creveti si sos picant