ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ

de Panacris in Conserve, 17 Aug 2015 | 5960 vizualizari

 

Din seria dacă nu aveți ce fae ;) Multumesc http://www.retetedesuflet.ro/, adica Brindusa pentru idee ;)

 

INGREDIENTE

  • Roșii cherry cca. 500 g,
  • Usturoi 4 căței curatati,
  • frunze de busuioc,
  • 4 borcane cu capac filetat,
  • 1 oala mare cu capac (în care să intre borcanele cu totul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ:

Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii  de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze de busuioc.

ATENȚIE:

NU SE PUNE SARE, NU SE ADAUGĂ APĂ.

Se închid borcanele etanș.

Într-o oală cu fund triplu, se așează câteav straturi de ziare, sau reclame, ce ne intoxică poșta:D Eu n-am avut, așa că am folosit hârtie de copt, un pic ciufulită ;) Se așează borcanele în poziție verticală, se umple oala, astfel încât șă depășească nivelul borcanelor, apoi se pune oala la fiert, la foc mediu, după ce a ajuns la punctul de fierbere, se reduce focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la sterilizat cca. 60 de minute.

Borcanele se lasă să se răcească în apă, până a doua zi ;)

Roșioarele astfel conservate se vor folosi în timpul iernii la asezonarea pizze-lor sau a pastelor. Simplu, rapid și gustos;) Spor și succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc