ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ

de Panacris in Conserve, 17 Aug 2015 | 6226 vizualizari

 

Din seria dacă nu aveți ce fae ;) Multumesc http://www.retetedesuflet.ro/, adica Brindusa pentru idee ;)

 

INGREDIENTE

  • Roșii cherry cca. 500 g,
  • Usturoi 4 căței curatati,
  • frunze de busuioc,
  • 4 borcane cu capac filetat,
  • 1 oala mare cu capac (în care să intre borcanele cu totul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ:

Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii  de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze de busuioc.

ATENȚIE:

NU SE PUNE SARE, NU SE ADAUGĂ APĂ.

Se închid borcanele etanș.

Într-o oală cu fund triplu, se așează câteav straturi de ziare, sau reclame, ce ne intoxică poșta:D Eu n-am avut, așa că am folosit hârtie de copt, un pic ciufulită ;) Se așează borcanele în poziție verticală, se umple oala, astfel încât șă depășească nivelul borcanelor, apoi se pune oala la fiert, la foc mediu, după ce a ajuns la punctul de fierbere, se reduce focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la sterilizat cca. 60 de minute.

Borcanele se lasă să se răcească în apă, până a doua zi ;)

Roșioarele astfel conservate se vor folosi în timpul iernii la asezonarea pizze-lor sau a pastelor. Simplu, rapid și gustos;) Spor și succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]