Rol banana-cappuccino

de miremirc in Prajituri, 14 Ian 2012 | 13860 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • 4 lg apa rece
  • 2 lg cacao
  • 1 lg praf de copt

Crema :

  • 500 g mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 1 plic gelatina granule
  • 8 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 lg cappuccino instant
  • 2 banane

Decor :

  • 50 g ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rol banana-cappuccino:

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao.

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de minute; facem testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Pe un prosop curat presaram 1 lg de zahar si asa cald blatul il rulam strans in prosp; il lasam asa pana se raceste.

Pentru crema : hidratam gelatina in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, pentru a nu-i strica proprietatile. Cappuccino il dizolvam in 50 ml apa fiarta si il lasam sa se raceasca.
Intre timp, batem frisca spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam cappuccino dizolvat si racit si adaugam mascarpone. in gelatina topita adaugam o lingura din crema, omogenizam, mai adaugam inca o lingura de crema, omogenizam din nou si amestecam cu toata crema.

Blatul il scoatem din prosop si il asezam pe tava pe care va ramane. Pe el intindem uniform jumatate din crema, iar in mijloc asezam 2 banane decojite si rulam la loc blatul .

Cu restul de crema imbracam toata rulada.

Decoram cu ciocolata rasa sau fiecare dupa imaginatie... :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rol banana-cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

14.01.2012, 20:50

supeeeeeeeeer

diana_k 1

17.01.2012, 08:15

delicioasa

nacularisa 1

11.05.2014, 19:16

Super!!La favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]