Rosii umplute la cuptor-de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 2 Noi 2011 | 14512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 rosii mai maricele
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • jumatate ardei galben
  • o mana de ciupercute
  • 2 linguri pasta de rosii cu telina
  • 3 linguri orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura faina alba
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute la cuptor-de post:

Rosiile le spalam si le stregem cu un prosopel.

Le taiem un capac,apoi ,cu ajutorul unei lingurite scobim miezul(aveti grija sa nu le striviti).

Lasam rosiile scobite cu gura in jos ,pe un tocator,pentru a se scurge de zeama.

Miezul obtinut de la rosii il dam prin masina de tocat.

Cepele le curatam si le tocam.

Morcovul il decojim si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Ardeiul il taiem cubulete mici.

Ciupecutele le spalam,le dam jos pielita si le taiem bucatele.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa si morcovul si le inmuiem 2-3 minute.

Apoi punem ciupercile ,ardeiul si jumatate din miezul de rosii macinat.

Cat timp se inmoaie putin legumele,intr-un ibric punem orezul la fier cu un strop de sare.

Dupa ce am lasat legumele cam 5 minute pe foc,adaugam orezul fiert si pasta de rosii cu telina.

Condimentam cu sare si piper si mai lasam 2-3 minute pe foc,pentru a scadea zeama.

Dam compozitia deoparte,incorporam faina alba si o lasam sa se racoreasca putin,nu prea mult.

Luam un  vas yena si il ungem cu o lingura de ulei.

Punem rosiile in vas si le umplem cu acea compozitie de orez.

Deasupra presaram patrunjel verde si asezam capacele pe rosii.

Punem restul de miez de rosii pisat in vas(si putina apa daca mai e nevoie)si dam totul in cuptor.

Lasam acolo 30-40 de minute.

Cand sunt gata le scoatem,le lasam putin la racorit si servim.

Uite asa obtineti un produs de post gustos!!!

Sa aveti pofta!!!(mie mi-a ramas putina umplutura si am umplut si un ardei).

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute la cuptor-de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

05.11.2011, 18:22

pai cate zicem ca facem,le vine randul mai tarziu la toate..multumesc rodica

kyky 1

16.11.2011, 15:58

complimente!!!

Rocsi 1

16.11.2011, 16:08

multumec kyky

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de toamna