Rulada cu ananas

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 4 Feb 2010 | 10344 vizualizari

 

INGREDIENTE

Rulada:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura cacao
Crema:
  • 1 praf de budinca
  • 250 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 250 ml frisca
  • 1 compot de ananas
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ananas:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema albicioasa.

Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao.

Se adauga la compozitia de galbenusuri, albusurile si treptat faina amestecata cu cacao.


Se coace 15-20 min la foc potrivit.Se rastoarna pe un prosop(sau hartie de copt) presarat cu zahar pudra. Se rasuceste si se lasa, pana se pregateste umplutura

Crema:

Se face budinca din 250-300 ml lapte.

Gelatina se pune la inmuiat,iar apoi se dizolva putin la bain marie sau in cuptorul cu microunde(aveti grija sa nu fiarba).Gelatina dizolvata se adauga peste budinca,iar cand se raceste se amesteca cu frisca batuta si fructele.

Se desface rulada si se pune crema intr-un strat potrivit(nu ca mine ca am pus de nu mai putea sa respire :))Puteti sa mai adaugati si fructe taiate bucatele.

Se ruleaza cu grija si se lasa aprox 2 h la frigider.

Mi-a mai ramas putina crema si am pus pe deasupra si am mai topit niste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise