Blat:
Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema, timp in care adaugam uleiul si esenta de vanilie. La sfarsit se incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana incepe sa se aureasca pe margini. Se rastoarna blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar si se ruleaza cu atentie, cat mai strans posibil. Se lasa pana se racoreste putin, apoi se deruleaza.
Crema:
Crema de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se mixeaza separat pana devine pufoasa, apoi o incorporam putin cate putin in crema de branza.
Blatul racorit se unge cu gem de capsuni, apoi cu crema de branza. Se ruleaza din nou si se da la rece pentru minim 1 ora.
Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
1
eu am pus doar 2 linguri zdravene de gem :)) , dar merge si mai mult, in functie de cum prefera fiecare
2
cel mai indicat ar fi ca pentru blat sa folositi o tava mare, ca cea de aragaz, de exemplu.