Rulada cu crema de branza si unt de arahide

de mirela0911 in Prajituri, 9 Oct 2016 | 3398 vizualizari

 

Cand au gustat din ea prima data, ai mei au cam srambat din nas ca nu le place. Mi-am zis in gand: "Yes, in sfarsit pot sa mananc si eu sa ma satur!" :D Haha, credeti ca a durat mult? Nici vorba! Si intotdeauna cand e pe terminate, atunci e cea mai buna! :)) 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg pline de unt de arahide
  • 150 ml frisca lichida

Pt. decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg frisca lichida
  • arahide macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si unt de arahide:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma are cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. Faina si praful de copt se amesteca apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca usor pana la incorporare.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se aseaza cu tot cu hartia de copt pe un prosop umed. Se ruleaza cu grija si se lasa sa se raceasca.

Umplutura: Pana se raceste blatul se prepara crema. Intr-un bol se pune branza, zaharul pudra vanilat si untul de arahide. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. La final se toarna frisca lichida si se continua mixarea pana se obtine o crema pufoasa si consistenta (sa nu curga).

Cand s-a racit blatul, se desface din prosop, se unge cu crema si se ruleaza apoi strans, dezlipind cu grija si hartia de copt.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida la topit. Dupa ce s-a omogenizat continutul, se lasa putin sa se racoreasca dupa care se unge rulada petoata suprafata. Deasupra se presara arahide macinate mai grosier.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In crema, cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.

2

Pentru contrast, in blat se poate pune cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si foi de iaurt