Am promis ca va arata si un desert preparat cu crema de ciocolata Raffaello. A trebuit sa fac ceva rapid si bun, iar o rulada a fost cea mai buna solutie. A fost o combinatie ciocolatoasa si foarte buna.
Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul iar apoi le adaugam peste spuma. Amestecam usor pana se incorporeaza. La final adaugam praful de Creme Ole si mixam pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava de la aragaz (30x34 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit ~20 de minute. Scoatem blatul cu tot cu hartia de copt si il lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit indepartam hartia si intindem crema de ciocolata Raffaello in strat egal, pe toata suprafata blatului.
Modul de preparare al cremei il gasiti aici.
Rulam pe lungime si dam la frigider pana preparam glazura.
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit, la foc mic, impreuna cu frisca si untul. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam lingura de coniac si lasam putin sa se racoreasca.
Intindem apoi glazura peste rulada, ornam cu aschii de ciocolata si dam la frigider pana in momentul servirii.