Rulada cu gem

de LC in Dulciuri, 22 Sep 2012 | 5409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri de apa fierbinte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 200 g zahar
  • 100 g amidon
  • un plic praf copt
  • crema de branza ( mascarpone sau oricare alta)
  • gem/marmelada
  • cacao optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem:

Cantitatile sunt pentru tava de la aragaz...In cazul in care folositi una mai mica folosim doar jumatate.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...dupa care adaugam zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula de lemn. Adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand de fiecare data cu miscari usoare de jos in sus. Separat amestecam amidonul cu praful de copt si il cernem deasupra compozitiei de ou si se omogenizeaza. Tapetam cu foaie de copt si lasam la copt la 180 de grade pentru 15-20 minute. Cand este gata se scoate pe un prosop presarat cu zahar pudra, se scoate hartia si se ruleaza. Eu am taiat.o si am umplut o parte cu gem de prune, o parte cu marmelada si crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu Ceva Fin